Drake home after the ESPY's X The Russet Residence by Splyce Design


The Russet Residence by Splyce Design is located in West Vancouver on a steep site with mature cedar and douglas fir to the west and an ocean view to the south. The house responds to these conditions by nestling itself into the hill while also projecting out over it to maximize views and connectivity to the landscape.
 Due to its proximity to the rugged and sloping creekside bank to the west, the house was subject to strict environmental and geotechnical conditions. The resultant footprint was awkwardly narrow, so to gain back valuable space, a portion of the main and upper floor is cantilevered back out past the foundation, allowing the native creekside vegetation to grow up, under and around as an uninterrupted, wild, forest floor. This reclamation of space is clearly pronounced in the dining room, where it projects out fifteen feet unsupported. By eliminating window frames and extending the glazing panels on all three sides of the room, past the floor and ceiling planes, the space dissolves into the adjacent forest canopy and provides framed views through to the ocean.








Comments

Popular posts from this blog